Kallformning

Förbättrad hållfasthet för varje produkt 


Tack vare vår egenframtagna effektiva metod för kallformning kan vi minska materialåtgången med upp till 50 procent. Genom det får vi en effektivitet som gynnar både våra kunders plånböcker och miljön. 

Material- och tidseffektivitet med bästa resultat

Det är av vikt för oss att belasta miljön så lite som det är möjligt. Ett av sätten vi arbetar på för att se till att det är så är genom vår egenutvecklade metod gällande kallformning. Istället för att skära bort överflödigt material ser vi till att genom förformning använda maximal andel av utgångsmaterialet för slutprodukten.
 
Efter kallformningen kan vi direkt koppla ihop processerna till exempelvis skärande bearbetning och induktionshärdning vilket innebär ett rationellt produktionsflöde utan överflödig hantering och mellanlager.

Stora och små volymer

Oberoende av hur ditt behov av volym på produkterna ser ut kan vi hjälpa dig. Vi har möjlighet att göra allt från väldigt stora serier till små. Genom vårt effektiva sätt att kallforma kommer du att spara pengar samtidigt som du får den bästa prestandan för dina slutprodukter. 
 
Om du har frågor kring vilka volymer vi kan göra är det bara att du hör av dig till oss.

Vi erbjuder även...

Skärande bearbetning

Värmebehandling

Rullgängning