AnVa Industries, en industrikoncern under uppbyggnad med säte i Västerås, är ny majoritetsägare till HT Svarv AB i Kalix med 130 MSEK i omsättning och 60 medarbetare. Övertagandet gäller från 1 mars 2014.

AnVa Industries äger sedan tidigare AnVa Polytech AB i Sunne och Tuna Stålrör AB i Eskilstuna. Inklusive HT Svarv är omsättningen för bolagen totalt 400 MSEK och antalet medarbetare 250. Ägare till AnVa Industries är Leif och Per Andersson i Västerås, samt Binella Vannesjö och Per Vannesjö Industri AB.

HT Svarv är en kvalificerad partner och global leverantör till marknadsledande kunder inom fordonsindustrin och annan verkstadsindustri. Med sina högt automatiserade tillverkningsprocesser är HT Svarv en av de världsledande aktörerna inom sina produktområden.

”Vi ser att HT Svarv AB har ett högt kunnande inom sina områden och vi ser fram emot att bidra till utveckling av verksamheten i framtiden”, säger Leif Andersson, ny ordförande i HT Svarv.

Mikael Nilsson, VD för HT Svarv, kommenterar försäljningen så här:
”Med sitt långsiktiga fokus och sin gedigna industrikompetens ser jag att vi med AnVa Industries kan fortsätta att vidareutveckla HT Svarv på bästa sätt.”

Samtliga kontaktpersoner och -uppgifter är oförändrade, liksom bolagets namn och organisationsnummer.